Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Widget HTML #1

Düz Dünya Güneş

Güneş ve Ay basitçe düz Dünyanın etrafında dönüyorsa gün ve gecelerde bir geçiş olması muhtemeldir. Bu durum Yeni Ay evresinden hemen önce olur.


Fotograf Aciklamasi Yok Regram Via Bvr3g12aiyz Waldorfstyle Waldorfeducation Waldorfstyle Chalkboard Drawings Chalk Drawings Homeschool Art

Ondan önce uzun süre boyunca Dünya nın düz olduğuna inanılmıştı.

Düz dünya güneş. Bu yüzden düz dünya için alternatif teori geliştireceksiniz ve bu sadece Dünyayı değil Ay Güneş yıldızlar nötron yıldızı yörüngeleri galaksiler aniden hızlanan uçakta pilotun bilinç kaybı uzayda suyun küre şeklini alması ve uzayda alevin farklı şekilde yanması gibi milyonlarca olguyu açıklayacak. Güneşin önünden geçen obje gerçekten kara bir obje olarak açık ve net görülüyor. Ancak Güneşin Dünyanın etrafında dönmesini söylemez.

6 ve 7yylerde de 600 700 yıllarında Dünyanın düz olduğu ve göğünde kubbe şeklinde yarım küre olduğu sanılmaktaydı. Uzayda sadece ay. Düz Dünya teorisyenleri bu cisim ile Güneş arasında 515 derecelik bir açının var olduğu görüşündeler.

Bu sonuca nasıl ulaştıkları bilinmese de ödünç alınmış bir bilgi olması ihtimali yüksek. Bu mektupta diyor ki. Hangi fizik kanunu en yakınızdaki ayı küre şekline sokup da dünyayı tepsi gibi düz yapmış.

Bütün düz Dünya modellerinde Antarktika Dünyamızın dış kenarında yer alır ve gezegenin etrafında mükemmel bir halka biçiminde gösterilir. Yıldızlar da dünyanın güneş etrafındaki dönüşü gibi bizim samanyolu galaksimizin merkezindeki devasa kara delik etrafında döner bu güzden fazla bir değişim göremezsiniz. Şimdi neden düz değil sorusuna cevap verelim.

Hristiyanlarda bu yanlışı uzun bir süre. Bu büyük hata kutsal kitaplara da yansımıştır. Yüzyılda bilime karşı başkaldırı ve havalı gözükme akımlarının gündemde tutmaya devam ettiği Düz Dünya Safsatasının argümanlarından biri fotoğrafta gördüğünüz gibi Güneş ışınlarının bulutlardan sızdıktan sonra birbirlerinden uzaklaşarak yeryüzüne inmesinin Dünyanın küresel değil de düz olduğuna kanıt.

Bunları ancak hareketlerine enerji sistemlerine ve şekillerine bakıp anlamaya çalışırız. 3D nesneler ve Basit Matematik ile Tek bilgi. MÖ 500 civarında antik Yunanların çoğu gezegenimizin yuvarlak olduğuna inanıyordu.

Düz dünya modelinde Güneşin bir tutu 24 saatte Ayın bir turu ise 25 saatin biraz altında gerçekleşir. Dünyanın düz bir şekil alma sebebi ne. Tıpkı Güneş ya da Ay gibi diğer cisimler de daha uzaklarda bulunuyor ve bizim etrafımızda dolanıyorlar.

2930 görüntülenme 2. Düz Dünya modeli düpedüz yanlıştır ve hiçbir bilimsel dayanağı yoktur. Orta Çağa ait olmasına rağmen 21.

Düz Dünyacılara göre biz Güneşin değil Güneş bizim etrafımızda dönüyor. Düz Dünyada Güneş Ay yıldız ve gezegenlerin yapısı ışığının kaynağı ve uzaklığı gibi konular tam bilinmemektedir. Yüzyıla dek değişmez inancı olmuştur.

Aksine güneş tıpkı bir atlıkarınca gibi dünyanın üst tarafında dönmektedir. Düz dünya teorisinde gezegenimiz evrenin merkezidedir. Güneş ayrıca muhtemelen gezegenimize ya da Aya zarar vermemek ya da çarpmamak için Dünyadan daha küçük olmalıdır.

Yüzyıldaki Yunanlı astronom-matematikçi Aristarchosun genel kanısı doğrultusunda Güneşin sabit Dünyanın ise Güneşin çevresinde. Ay Güneş ve beş gezegen Venüs Merkür Mars Satürn Jüpiter Dünyanın etrafında dönmekteydi. Eğer Güneş tıpkı Ay gibi gezegenimizin etrafında dönseydi saat dilimi diye bir şey olmazdı.

Güneş Dünyanın üzerine çökerdi. Tamam hadi öyle olduğunu varsayalım. Ay güneş merkür venüs mars jüpiter uranüs neptün pluton yıldızlar.

Disk modelini reddedip küresel modeli kabul etmemiz için Güneş in ve yıldızların. Afel veya günötesi adı verilen bu durumda Dünyanın Güneşten uzaklığı 152 milyon kilometre. Kenarda da suyun düşmesini engelleyen devasa buz duvarlar gösterilir.

Güneş Ayı ayda bir yakalar ve geçer. Kuzey ve Güney yarımkürelerin birbirine bağlı iki farklı yıldız kubbesi görmesi zaten düz dünya. Ben bu konuya başka bir açıdan yaklaşmak istiyorum.

Güneşin kütle çekim kuvveti Dünyanın hızının yönünü sürekli olarak değiştirir böylece Dünya Güneşin etrafında neredeyse dairesel bir yörüngede döner. Dünya ile Ayın eksenleri arasında da 515 derece var. Dünyanın düz olmadığına kanıtlar.

Küre olan cisimlerin küre olma sebebi ne. Düz bir dünyada yaşadığımızı anlamamız çocukluğumuzdan beri aklımıza sokulan güneş merkezli küre dünya yalanından kurtulabilmenin başlangıcı için. Ama mevsimleri tutulmaları ve diğer pek çok olguyu açıklamıyor.

Diğer gezegenlerin yuvarlak olmasıyla başlayalım. Düz Dünya yalnızca Katolik Kilisesinin değil ister Ortodoks ister Protestan olsun Hristiyanlığın bütün mezheplerinin 19. Düz Dünya Güneş Sisteminin merkezinde yer alır diğer gezegenler yuvarlaktır.

Düz Dünyacılara göre yaşadığımız yer çok özel bir yapıya sahip. Dünya TSİ 2046da bu yıl Güneşten en uzak noktada olacak. Çok sevdiğim bir bilimkurgu yazarı olan Asimovun yazdığı bir mektuptan.

Peki diyelim ki dünya düz. Kepler Kanununa göre. Işık yaymakta ve bir masa lambası gibi aşağıya doğru ısıtmaktadır.

Peki diğerleri neden küre. Buna göre dünya düz üzerinde bir kubbe var güneş ve ay aslında çok daha küçük ve bize çok daha yakındalar. Güneş aynı anda gezegenin her yerini aydınlatır gece olmazdı.

Güneş gökyüzünde yaklaşık 6680. Onların da tepsi olduğunu kendi aralarındaki küçük bir tartışmadır ama bu zaten söz konusu değil. En azından bir acaba dememiz gerekir.

Modern gökbilimcilerin yani MÖ. Düz dünya komplosuna göre zemin dedikleri dünya yuvarlak bir tepsi yken güneş ve ay küresel dir.


Youtube Youtube Gunes Tutulmasi Videolar


Pin By Mikail Onkol On Caps


Planet Earth From Moon Earth From Moon Planet Earth From Space Earth Illustration


Dave Murphy Ile Duz Dunya


Gunlerin Uzamasi Kisalmasi Durumu Kurede Dunyanin Yorungesinde Donusunun Hizlanmasi Yavaslamasi Duz Dunyada Gunesin Hizlanmasi Ve Yavasla Pie Chart Map Chart


Earth With Different Elements On Its Surface Earth Global Warming Art Sun And Earth


Map Of Daylight Where The Sun Hits Maybe Realtime World Instagram Map Would Look Similar World Map Wallpaper Earth World Map Earth Map


Posting Komentar untuk "Düz Dünya Güneş"